Onze nabehandelingen

Uiteraard kunnen we uw product onbehandeld opleveren. Maar in de praktijk is bij diverse half-fabricaten en eind-fabricaten ook vaak een nabehandeling nodig. Vooral als u het product wilt beschermen tegen corrosie of andere invloeden. We behandelen deze producten middels glasparelen, RVS beitsen, poedercoaten, verzinken (thermisch of elektrolytisch) en naslijpen.

 

Glasparelen

Wanneer het oppervlak van het RVS product egaal- en mooi afgewerkt dient te worden, is glasparelen een uitstekende behandelmethode. Voor kleine onderdelen beschikken we over een parelcabine, voor grote onderdelen werken we samen met professionele partners.

RVS beitsen

Met beitsen behandelen we de lasnaden van het RVS product met een speciaal beitsmiddel. Hierdoor worden de lasnaden mooi blank en corossie-bestendig. Beitsen doen we zelf of besteden we uit bij één van onze professionele partners.

Poedercoaten

Bij poedercoaten wordt het product in een door u gewenste RAL-kleur gecoat. De coating wordt in poedervorm op het product aangebracht waarna het in een oven samenvloeit tot een zeer sterke beschermingslaag. Voor buitentoepassing wordt het over een zinklaag aangebracht.

Verzinken

Met verzinken maken we uw product corrosie-werend. Afhankelijk van de eisen, wordt het thermisch of elektrolytisch verzinkt. Thermisch verzinken betekend dat het product volledig wordt ondergedompeld in een zinkbad. Dit is de beste methode van verzinken. Bij minder hoge eisen (bijvoorbeeld binnentoepassing) is elektrolytisch verzinken voldoende voor bescherming tegen corrosie.

Naslijpen

Voor onze RVS platen beschikken we ook over geslepen plaat. Met naslijpen zorgen voor een strakke afwerking, zonder lasnaden. We slijpen we de las geheel weg en brengen de slijplijnen weer in de juiste richting, zodat het in een mooi geheel doorloopt.