Laswerk van hoge kwaliteit

We lassen staal, RVS en aluminium. Afhankelijk van het soort materiaal en de toepassing, gebruiken we verschillende lastechnieken; zoals: (puls) MIG/MAG, TIG, puntlassen en stiftlassen. Het is van groot belang dat voor elke situatie de juiste methode wordt toegepast. Onze professionals staan garant voor een hoogwaardige afwerking met de juiste lastechniek.

 

MIG/MAG Lassen

Lassen met MIG/MAG is de meest veelvoorkomende lastechniek. Deze techniek kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid en snelheid, en passen we toe op dikker staal, RVS en aluminium. Uiteraard in samenspel met de beste apparatuur voor een perfect eindresultaat.

TIG Lassen

Voor een hoge kwaliteit afwerking gebruiken we de TIG-lasmethode. Deze methode leent zich perfect voor het lassen van dun RVS, staal of aluminium. Wel vereist TIG-lassen een uitstekende beheersing, kennis en ervaring van de lasser. van den Dool Metaaltechniek is specialist in TIG-lassen en garandeert een hoge kwalitatieve afwerking.

Puntlassen

Puntlassen gebruiken we voor dunne platen van RVS of staal. Met deze methode smelten we de delen met behulp van druk en zonder toevoeging van materiaal aan elkaar. Een groot voordeel van puntlassen is dat hoge lassnelheden mogelijk zijn en dat de lucht weinig kans heeft om het oppervlak te oxideren.

Stiftlassen

Bij stiftlassen (boutlassen) wordt met behulp van de puntlastechniek, draadeindjes, metalen pennetjes, bouten of bussen met binnenschroefdraad op een plaat gelast. We kunnen stiften aanbrengen op diverse materialen zoals staal, RVS en aluminium.